Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Η σκόνη των άστρων

Η σκόνη των άστρων
Τίτλος: Η σκόνη των άστρων
Συγγραφέας: Αικατερίνη Τεμπέλη
Σελίδες: 308
Εκδόσεις: Μοντέρνοι Καιροί
Σχήμα: 15x23

Ο φάκελος δεν είχε όνομα αποστολέα. Η Μελανθία τον άνοιξε βιαστικά για να βρει μόνο ένα κλειδί με λαβή από φίλντισι στο εσωτερικό του. Αμέσως κατάλαβε τι ήταν. Ξεκλείδωσε το σκαλιστό μπαουλάκι που είχε φέρει από το τελευταίο ταξίδι της στο Αιγαίο και έβγαλε το μαύρο ημερολόγιο. Έλειπαν αρκετά κομμάτια από την αρχή και το τέλος, αλλά άρχισε να το διαβάζει με την ελπίδα ότι θα καταλάβαινε ποια ήταν η Ελοΐζ, η άγνωστη γυναίκα που της κληροδότησε τον πύργο στη Σάμο. 

Μέσα από τις παλιές, κιτρινισμένες σελίδες με τα καλλιγραφικά γράμματα, η Μελανθία ακολουθεί τα βήματα της νεαρής κοπέλας που εγκατέλειψε την πατρίδα της, τη Μάνη, για να βρεθεί στους αριστοκρατικούς κύκλους της Νέας Υόρκης και του Λονδίνου ως σύζυγος ενός πλούσιου ιδιοκτήτη αδαμαντωρυχείων. Και παρόλο που προσπαθούσε να κάνει μια νέα αρχή, η βαριά σκιά του παρελθόντος και η ανάγκη της να νιώσει τη δύναμη του πάθους ψαλίδιζαν διαρκώς τα όνειρά της. 

Όσο η Ελοΐζ του παρελθόντος αναρωτιέται αν θα βρει τη δύναμη να αψηφήσει τον αυστηρό κοινωνικό της περίγυρο για να παραδοθεί στον παράνομο έρωτά της, η Μελανθία του σήμερα αντιμετωπίζει ένα παρόμοιο δίλημμα. Ποιον θα διαλέξει; Τον άνθρωπο με τον οποίο μοιράζεται τη ζωή της ή τον άγνωστο που εισβάλλει επικίνδυνα στις σκέψεις της;



3 σχόλια :

  1. Ευχαριστώ πολύ για την παρουσίαση! Με τιμά και το βρίσκω πολύ ευγενικό και όμορφο αυτό που έκανες. Εύχομαι να ταξιδεύεις πάντα με τα βιβλία που αγαπάς και κάθε επιτυχία στο blog σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα Κατερίνα! Εγώ σε ευχαριστώ πολύ, που μου έδωσες την άδεια και την ευκαιρία, να κοσμήσω το ιστολόγιο μου με το υπέροχο βιβλίο σου! Εύχομαι να είσαι καλά και να έχεις επιτυχίες σε ότι και αν κάνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δυο γυναίκες, η Μελανθία και η Ελοίζ. Δυο παράλληλες ιστορίες με διαφορά 80-90 χρόνια η μία από την άλλη. Ένας πύργος που κληρονομεί η Μελανθία στην Σάμο, είναι η αιτία για να ξεκινήσει ένα μακρινό ταξίδι στο παρελθόν. Τι είναι αυτό που συνδέει αυτές τις δύο γυναίκες; Θα καταφέρει η Μελανθία να λύσει τον γρίφο και να βρει απάντηση σε όλα τα ερωτήματα που γεννιούνται; Θα μπορέσει να ακολουθήσει την λογική της ή θα κάνει αυτό που της λέει η καρδιά της;

    Ξεκινώντας να διαβάζω το μυθιστόρημα «Η σκόνη των άστρων» της Αικατερίνης Τεμπέλη, πίστεψα από τις πρώτες κιόλας σελίδες ότι πρόκειται για ένα βιβλίο ενδιαφέρον και πραγματικά δεν έπεσα έξω. Με ενθουσίασε πολύ ο τρόπος γραφής της καθώς και η εναλλαγή των δύο ιστοριών της Μελανθίας του σήμερα και της Ελοίζ του χθες. Δυο ιστορίες που εναλλάσσονταν μεταξύ τους σαν σκηνές κινηματογραφικής ταινίας. Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα που καθηλώνει τον αναγνώστη.

    Ένα μυθιστόρημα το οποίο με ταξίδεψε στην κυριολεξία. Από την περήφανη Μάνη, στην Σάμο. Από την Νέα Υόρκη της μετανάστευσης, στο Λονδίνο και στην Νοτιοδυτική Αφρική με τα αδαμαντωρυχεία. Ένα πέρασμα στην λίμνη Κόμο για να καταλήξει στην Ελλάδα. Εναλλαγές συναισθημάτων και πολλά διλλήματα. Όλα αυτά ξεδιπλώνονται με αριστουργηματικό τρόπο.

    Η Αικατερίνη Τεμπέλη γράφει ένα βιβλίο μέσα από το οποίο καταθέτει κάποια κοινωνικά ζητήματα και περνάει με τον δικό της μοναδικό τρόπο μηνύματα στον αναγνώστη. Επίσης γίνονται πολλές αναφορές σε έννοιες που έχουν να κάνουν με την τεχνητή νοημοσύνη και τους υπολογιστές.

    «Η σκόνη των άστρων» είναι ένα από τα πιο όμορφα μυθιστορήματα που έχω διαβάσει. Θα ήθελα να συγχαρώ την Αικατερίνη Τεμπέλη για το μοναδικό και χαρισματικό τρόπο γραφής της. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό βιβλίο με ένα ανατρεπτικό τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Μοιραστείτε το!